Loading...
Over 2018-01-17T14:18:59+00:00

Over

In 1982 werd Raadgevend Bureau Borgdorff opgericht door Marien Borgdorff. Op dat moment was ik, Marjolijn Heeger, werkzaam bij de vermogensbankier MeesPierson waar ik mij specialiseerde in het kredietvak. Na 25 jaar ben ik daar gestopt om in 2001 te starten als partner bij Raadgevend Bureau Borgdorff. Destijds werd de nieuwe notariswet ingevoerd die vereist dat kandidaat-notarissen een ondernemingsplan schrijven. Sindsdien heb ik mij het begeleiden van (kandidaat-)notarissen eigen kunnen maken en hen van dienst kunnen zijn bij het tot stand komen van een ondernemingsplan.

Het kantoor bevindt zich in Rotterdam, maar ik werk door heel Nederland. Met mijn ervaring ben ik thuis in de wereld en werkwijze van notariskantoren, ik ken de markt en weet waar kansen en mogelijkheden liggen. Een persoonlijke en vertrouwelijke benadering: dat is waar ik voor sta. Mijn doel is bereikt als u een positief advies krijgt, maar mijn dienstverlening en betrokkenheid reikt vaak verder dan dat. Lees verder>>

INVENTARISATIE

Wat komt er allemaal kijken bij een benoeming? Het korte antwoord luidt: ontzettend veel. De benoemingsprocedure neemt al snel een jaar in beslag en in deze periode moeten verschillende stappen worden gezet. Om te beginnen moet er een ondernemingsplan worden geschreven en daarbij help en begeleid ik kandidaat-notarissen graag. Maar ook daarna sta ik kandidaat-notarissen met raad en daad terzijde bij de voorbereiding op de psychologische test en het gesprek met de Commissie van Toegang. Ook met het verzoek om benoeming tot notaris, welke gericht dient te worden aan de Staatssecretaris van Justitie, kan ik kandidaat-notarissen van dienst zijn.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bij u op kantoor bespreken we uw specifieke situatie en die van het kantoor. Aan de hand van dit gesprek en een vooraf opgestelde vragenlijst stellen we een nauwkeurige inventarisatie op. Op basis van deze inventarisatie ontvangt u van mij een prijsindicatie gebaseerd op het geschatte aantal uren. Daarna ga ik vol energie voor u aan de slag om ervoor te zorgen dat u een positief advies krijgt.

WAT NOG MEER?

Ten eerste richt ik mij op het begeleiden van kandidaat-notarissen met het realiseren hun ondernemingsplan, maar mijn dienstverlening en betrokkenheid reikt verder dan dat. Waarvoor kunt u nog meer bij mij terecht:

  • het toetsen van een door uzelf opgesteld ondernemingsplan op haalbaarheid
  • het begeleiden bij het totale benoemingstraject, dus ook de psychologische test en het gesprek met de Commissie van Toegang
  • adviseren bij vraagstukken tijdens de opstartfase van het kantoor op het gebied van personeel, investeringen, marketing, etc.
  • het zoeken van een geschikte baan voor een kandidaat-notaris
  • het zoeken van een juiste opvolg(st)er