Loading...
Ondernemingsplan 2017-10-04T10:02:21+00:00
Raadgevend Bureau Borgdorff Ondernemingsplan

ONDERNEMINGSPLAN

Het ondernemingsplan is de eerste stap om notaris te worden. Zonder goed plan krijg je geen groen licht van de Commissie van deskundigen notariaat en volgt er dus ook geen benoeming. Maar wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een ondernemingsplan?

Zo’n plan schrijven doe je niet zomaar, bovendien worden de richtlijnen steeds zwaarder. De kandidaat moet – naast de bewijsstukken waaruit blijkt dat hij of zij voldoet aan de voorwaarden van de Wet op het notarisambt – alle mogelijke gegevens overleggen: de persoonlijke financiële situatie, de financiële situatie van het kantoor, gegevens over het kantoor of over de maatschap waarin hij of zij gaat deelnemen, een analyse van de markt, concurrenten alsmede een gedetailleerde omschrijving van de gewenste doelgroep.

Vaak is de financiële onderbouwing van het ondernemingsplan doorslaggevend voor de Commissie. Al jaren maak ik, indien de klant dat wenst, gebruik van de kennis en knowhow van ETL BNA Bureau Notariële Accountants, Rosemarie Wielinga en Pieter den Ouden. Op mijn verzoek stellen zij de financiële paragraaf op. Tot wederzijdse tevredenheid werken wij al jarenlang samen en behalen hiermee succesvolle resultaten.

HEEFT U VRAGEN OF WILT U MEER INFORMATIE? NEEM GERUST CONTACT MET MIJ OP.