Loading...
Benoemingstraject 2017-09-26T12:04:30+00:00
Benoemingstraject Raadgevend Bureau Borgdorff

BENOEMINGSTRAJECT

Het benoemingstraject is van toepassing op kandidaat-notarissen die ervoor kiezen om notaris te worden. Wat er allemaal komt kijken bij een benoeming is officieel in de wet geregeld. De benoemingsprocedure die doorlopen moet worden, is intensief en neemt veel tijd in beslag.

De eerste stap die gezet moet worden, is het schrijven van een ondernemingsplan. Dit plan wordt voorgelegd aan de Commissie van deskundigen notariaat die groen licht moet geven. Wanneer het ondernemingsplan is goedgekeurd, volgt een psychologische test. Vervolgens vindt er een gesprek met de Commissie van Toegang plaats die de kandidaat onder andere zal testen op zijn of haar morele kompas. Wanneer dit gesprek positief verloopt, vervolgt de benoeming zijn weg naar de minister van justitie en tenslotte naar de koning. Hier wordt de benoeming een koninklijk besluit en is de benoemingsprocedure voltooid.

Het mag duidelijk zijn dat dit een serieus en lang traject betreft dat veel tijd, energie en werk vereist. Bij mij kunt u terecht voor professionele, persoonlijke en vertrouwelijke begeleiding.

HEEFT U VRAGEN OF WILT U MEER INFORMATIE? NEEM GERUST CONTACT MET MIJ OP.